Zombibi

                                           

                                                            zombibi

De hoofdrollen voor ZOMBIBI worden vertolkt door Yahya Gaier, Mimoun Ouled Radi, Sergio Hasselbaink en Yes-R. GTST actrice Gigi Ravelli maakt haar filmdebuut in ZOMBIBI. Yahya was te zien in KICKS en won een Gouden Kalf voor zijn rol in HET SCHNITZELPARADIJS. Mimoun speelde in SHOUF SHOUF HABIBI en GANGSTERBOYS. Yes-R was eveneens te zien in GANGSTERBOYS en in EEN BEETJE VERLIEFD. Sergio Hasselbaink had een hoofdrol in de succesvolle bioscoopfilm SONNY BOY en in VAN GOD LOS de tv serie. Later dit jaar zal hij met Toneelgroep Amsterdam in de theaters staan met het stuk IN ONGENADE.  

De ‘zomedie’ wordt geregisseerd door Martijn Smits en Erwin van den Eshof. Tijs van Marle schreef het scenario. Talent United Film produceert ZOMBIBI. De opnamen starten 30 juli 2011. De film is vanaf 16 februari 2012 in de Nederlandse bioscopen te zien.
 
 
Ondanks dat zijn klooiende broer Mo aan het zwembad ligt te genieten van de zon, vindt de onhandige Aziz het niet erg om op kantoor te zijn. Hij is namelijk bij Tess, zijn prachtige collegaatje waar hij dolverliefd op is. Als Aziz echter door toedoen van zijn broer wordt ontslagen, is hij zo boos dat hij verhaal gaat halen bij het zwembad. Per ongeluk krijgt hij daar ruzie met de verkeerde en een uurtje later zitten hij en zijn broer met twee bloedlinke Surinamers, Jeffrey en Nolan in een cel. Achteraf hun redding, want die nacht is er een Russisch ruimtestation neergestort op Nederland. Als ze na een rumoerig nachtje wakker worden, blijkt er niemand meer in het politiebureau aanwezig te zijn op de jonge politieagente Kim na. Als ze er samen achter komen dat de hele buurt volloopt met zombies hebben ze nog maar één doel. Hier zo snel mogelijk wegkomen. Maar… als Aziz zijn voicemail afluistert hoort hij een noodkreet van Tess. Hij moet haar helpen, maar niemand wil zijn leven wagen voor iemand die ze niet eens kennen…

                                                                                   zombibi

Zombibi figurant

14 augustus 2011 heb ik meegewerkt als figurant in een nieuwe Nederlandse bioscoopfilm , dit keer een komische zombie film.
Via het forum KmK kwam de vraag binnen of er mensen met een amputatie  wilden  figureren in de film.
Opnames zijn voor mij niet onbekend aangezien ik al aan div. heb meegewerkt maar dit beloofde toch iets totaal nieuws te worden.
 
Zondagmorgen in alle vroegte in de auto op naar de filmset in Amsterdam-Noord
In een garage op een bedrijven terrein vonden daar de opnames plaats voor die dag.
Als eerste werd ik verwacht bij de schmink en voorzien van hoofdwonden en mijn arm/stomp  werd bewerkt.
De make-upartiest maakte er goed werk van;  het geheel leek gruwelijk echt en het was bijna niet te geloven dat het nep was.
Enige mensen op de set durfden dan ook bijna niet te kijken omdat het zo echt leek.
Ook de andere aanwezige figuranten werden  waar nodig geschminkt:  de een nog afzichtelijker  dan de ander.
Inmiddels begonnen de opnames met de acteurs. Zij hadden al  druk geoefend en het script doorgenomen voordat  de echte opnames begonnen. 
Samen met alle aanwezige figuranten zaten we te wachten totdat we konden doen waar we voor ingehuurd waren.
Voordat we naar de set mochten gingen we naar de “spray”, hier werden we voorzien van het nodige nepbloed en groen zombieslijm.
Nu zagen we er pas echt uit alsof we net waren aangevallen door een stel losgebroken olifanten.
We mochten als eerste figureren voor de ramen van de garage. Binnenin de garage vonden de opnames plaats en lijkt het straks in de film net of de zombies buiten staan te wachten op al het lekkers dat zich binnen bevindt.
Dit mochten we ( bijna tot vervelens toe ) div. malen herhalen, je moet toch ergens onderaan de ladder beginnen toch !!!
Eigenlijk als je er goed bij nadenkt is het gekkenwerk ,maar je wist van tevoren waar je aan begon.
Vooraf werd duidelijk uitgelegd  wat er van je verwacht werd.
 
Tijdens de middag pauze werd er een heerlijke lunch geserveerd en werden de bevindingen van de ochtend doorgenomen.
Na de middag kwamen andere  opnames aan bod.
Ook hier werd onze aanwezigheid weer op prijs gesteld.
Dit leidde bij sommige opnames tot hilarische taferelen doordat toevallige voorbijganger s nogal erg verbaasd  reageerden. Je kon zien dat ze zich afvroegen of ze zich in een programma als candid-camera of bananasplit bevonden. 
Tijdens de afsluitende opnames mochten we de acteurs achtervolgen en gingen de opnames vrijwel probleemloos.
Echt meer over de film mag ik niet vertellen voor de première, allemaal kijken zou ik zeggen.
Iets wat ik zeker ga doen, ben dan ook erg benieuwd hoe de film er uiteindelijk uit komt te zien.
Natuurlijk hoop ik stilletjes ook dat ik duidelijk en herkenbaar in beeld ben.
Het was een leuke maar enerveerde dag . Ik heb genoten en enthousiaste mensen ontmoet  en een goed beeld gekregen hoe het er daadwerkelijk aan toe gaat op een echte filmset.
 
Mocht ik nog eens een keer gevraagd worden dan zou ik het zo weer doen.
Graag wil ik een ieder die betrokken was bij de productie, opnames en voorbereiding hartelijk danken voor een ervaring die ik niet snel zal vergeten.
 
                                                                 zombibi
      
                                                                                                                            De zombie groetenhand
 
 
De trailer van de film kun je hier bekijken                                                                                                    Soundtrack van de film door Yes-R
 
 
                               ZOMBIBI   ZOMBIBI  ZOMBIBI                                                                   ZOMBIBI  ZOMBIBI  ZOMBIBI                                                                    ZOMBIBI  ZOMBIBI  ZOMBIBI
                                                         Zombibi