MMvG / SMvG

                                                                       

 

Motor Mobiliteit voor Gehandicapten - MotoMe special

 

MotoMe                             MotoMe

 

Voor het item kijk hier

 

GEZOCHT: TOEKOMSTIGE MOTORRIJDERS (M/V), HANDICAP GEEN BEZWAAR.

Motorrijden: voor een gezond mens haast vanzelfsprekend, voor een gehandicapte kan het levensgeluk betekenen. Om hieraan bekendheid te geven hebben gehandicapte motorrijders een organisatie opgericht: Stichting Mobiliteit voor Gehandicapten (SMvG). 

De SMvG bestaat uit ervaringsdeskundigen: motorrijders met een handicap. Dankzij het werk van de projectgroep Motor Mobiliteit voor Gehandicapten (MMvG) rijden zij (weer) motor, veilig en verantwoord. Maar de SMvG wil veel meer lotgenoten bereiken. Want motorrijden kan voor een gehandicapte zelfstandigheid, gelijke behandeling, integratie, acceptatie, rehabilitatie, zelfvertrouwen, vrijheid en respect betekenen.

De SMvG wil de kennis en ervaring van de projectgroep MMvG veilig stellen door ondersteuning met vrijwilligerswerk. Op termijn gaat de SMvG faciliterend optreden voor de professionals van de projectgroep.

NIEUW   Stichting Mobititeit voor Gehandicapten eigen website kijk hier voor meer info. smvg

 

KNMV cursus VRO

5 Oktober 2013 hebben een aantal leden van de SMvG ( waaronder ook ik ) de mogelijkheid aangegrepen om de VRO opleiding van de KMNV in Lelystad te volgen. Ook voor mensen met een beperking is het goed om te ervaren wat de mogelijkheden of evt. problemen zijn tijdens het motorrijden.

Tijdens de VRO worden op een heel goede manier veel aspecten van motorrijden belicht.  Je leert onder meer : reageren bij obstakels, beter remmen, plotseling uitwijken,bochten rijden/kijken, rijden op een vervuild wegdek.

Ook mentale training is een belangrijk onderdeel van de VRO. Hiermee kunnen de overlevingskansen in noodsituaties aanmerkelijk verhoogd worden,je verkort je reactietijd en bevordert je vermogen om snel te beslissen. Door het doen van bepaalde oefeningen is er vaak meer zekerheid en weet je wat de motor kan of gaat doen.

Bijvoorbeeld:  als er een obstakel op de weg ligt is vaak de reactie' ik moet er niet overheen rijden', maar juist dit werd geoefend omdat uitwijken gevaarlijker kan zijn.. Al rijdend moest je over een balk en een band rijden, alleen de gedachte hieraan leverde al de nodige reacties op: ' kan ik dit wel, hoe zal de motor reageren'. Achteraf viel het erg mee, de balk voel je een klein beetje maar de band helemaal niet.Door deze oefening  heb je duidelijk geleerd dat een obstakel op de weg niet altijd een probleem hoeft te zijn en weet je hoe jouw motor reageert.

Jammer genoeg had 1 lid zijn motor stuk ( een lullig boutje  ) en kon niet verder deel nemen aan de oefeningen. Hij kon  nu wel erg duidelijk observeren wat wel en niet goed ging bij de deelnemers ( ook een manier van leren )

De gehele dag was erg leerzaam en  goed verzorgd. Gelukkig waren de weersomstandigheden prima en het  asfalt goed zodat alle oefeningen afgewerkt konden worden.  Een ieder kon de praktische oefeningen  in  zijn / haar eigen tempo uitvoeren. De VRO is een welkome aanvulling voor elke motorrijder om nog meer plezier te beleven aan en een betere controle te krijgen over zijn/haar  motor.

Graag wil ik de KNMV bedanken voor deze mogelijkheid en speciaal onze instructeur Jan Knol  voor de geduldige uitleg en uitstekende aanwijzingen.Na afloop ontving iedereen een certificaat , tevens was Ad Kievit ( www.wegraceinfo.nl ) aanwezig. Hij heeft de nodige foto's gemaakt zodat we nog eens een keer kunnen nagenieten.

Deze cursus vind ik een must voor elke motorrijder die serieus bezig is met motorrijden

Kijk hier voor de videobeelden of de link van de KNMV hier

 

VRO VRO 1 KNMV

Foto's Ad Kievit

 

Assen, 31 december 2012 ( persbericht )

Rob Janssen draagt werkzaamheden over aan Lukens Tuning Service
 
Vanaf 1 januari 2013 zullen de technische werkzaamheden van Rob Janssen's Allround Technical Assist worden voortgezet door Albert Lukens van Lukens Tuning Service uit Assen.

De initiator en coördinator van het project Motor Mobiliteit voor Gehandicapten gaat het, vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd en gezondheidsredenen, rustiger aan doen.
Dit voorjaar mocht Janssen uit naam van de projectgroep nog een Koninklijke onderscheiding in ontvangst nemen vanwege het grote maatschappelijke belang van het MMvG project.
 
Albert Lukens

Met zijn technische opleiding en ervaring, opgedaan in de wegracesport en bij enkele gerenommeerde motorzaken, is Albert Lukens een welkome versterking voor de projectgroep MMvG.
Lukens Tuning Service werkte al enkele jaren mee aan opmerkelijke MMvG projecten, zoals het ´Project Poortenaar 2´, het ‘Uwezo project’ en de inmiddels wereldwijd bekende aanpassing van de BMW R1200RT van Bert Pot.
Met de voortzetting van de werkzaamheden van Rob Janssen’s Allround Technical Assist door Lukens Tuning Service, kan de projectgroep Motor Mobiliteit voor Gehandicapten de toekomst vol vertrouwen tegemoet zien en doorgaan met het belangrijke werk.

Rob Janssen zal de komende tijd nog vrijwel dagelijks aan de Stelmakerstraat aanwezig zijn om Albert met raad en daad ter zijde te staan.
Ook de verkoop en opbouw van de populaire Easy Shift schakelsystemen zal door Lukens Tuning Service worden voortgezet.
Albert Lukens is te bereiken op het telefoonnummer 06-19326855. Voor meer informatie kunt u kijken op www.lukenstuningservice.nl en www.easyshift.nl
 

Sinds 1995 bestaan er voor mensen met lichamelijke beperkingen kansen om (weer) te gaan motorrijden.
Dit wordt vooral mogelijk gemaakt door de inspanningen van de projectgroep Motor Mobiliteit voor Gehandicapten, bestaande uit het CBR, Koops Verkeerseducatie, Stel Orthopedie en Allround Technical Assist (voortaan Lukens Tuning Service), allen gevestigd in en om Assen.

Tijdens de Motorbeurs Utrecht, van 21 t/m 24 februari 2013, zal het MMvG-team in de nieuwe samenstelling aanwezig zijn (Hal 7, stand F122), zodat iedereen ook kennis kan maken met Albert Lukens.
MMvG blijft bereikbaar op 0592-371258 en 06-50953035. Ook via info@mmvg.nl kunt u contact leggen. Belangrijke informatie is
eveneens te vinden op www.mmvg.nl
 

MMvG

Lukens Tuning

 

Onlangs kreeg Rob Janssen een lintje voor al zijn werk voor de MMvG. 

 
Surprise, surprise! MMvG-initiator Rob Janssen kreeg op vrijdag 27 april 2012 in naam van de koningin en uit handen van burgermeester Sicko Heldoorn van de gemeente Assen een mooie blijk van waardering opgespeld. Rob is nu 'Lid in de Orde van Oranje Nassau'. Waar een ochtendje 'op pad met RTV Drenthe' allemaal toe kan leiden...
 
MMvG'er Bert Pot nam namens vele MMvG'ers het initiatief voor de aanvraag bij de instanties, de DPR's Helmut van der Smitte en Jaap Went van het CBR doken er mee in en zelfs RTV Drenthe-verslaggevers Anton van der Neut en Rik Hovingh smeedden samen mee aan het complot.
 
Om ervoor te zorgen dat Rob op de betreffende ochtend niet met de caravan op een camping in Oost-Simbalesië zou staan, werd een nieuw RTV Drenthe item voor de TT-week bedacht; de TT-Taxi. Uiteraard moeten voor nieuwe programma's introfilmpjes worden opgenomen en natuurlijk moeten die met het MMvG-zijpan op een vrijdagochtend worden gemaakt. Tijdens het filmen slaat Rob met het opvallende gele zijspan een fietspad in waar, hoe toevallig, net een motoragent staat te posten die de filmploeg tot stoppen maant. En dan is het een beetje lullig als je nét je rijbewijs niet bij je hebt, ook je kentekenbewijs nog in de werkplaats ligt en er verder eigenlijk weinig overblijft om je te identificeren. En dan rest zo'n agent niks anders, ondanks overtuigend tegensputteren van RTV Rik Hovingh, dan een aanhouding en het meevoeren naar het bureau... Alleen gaat de route naar het bureau aan de Weierstraat een beetje vreemd. En, huh?, da's niet het politiebureau maar het gemeentehuis!?!
Een en ander werd al snel wat duidelijker toen Rob samen met vrouw Ine en nog vijf andere 'voorgedragenen' op audiëntie mochten bij de burgermeester. Snel de motorjas uit en op de koffie bij de burgervader dan maar.
 
Om 11 uur precies volgde de openbare ceremonie voor een volle raadzaal in het Asser gemeentehuis. Vele MMvG'ers, zelfs uit de verste uithoeken van het land, waren aanwezig om getuige te zijn van een heel mooi moment. Na een treffende inleiding, kreeg Rob de versierselen opgespeld die je nodig hebt als Lid van de Orde van Oranje Nassau. Door de burgermeester treffend pal onder het Easy Shift-logo op de trui geprikt! Zichtbaar onder de indruk van de blijk van waardering, onderging Rob het protocol en onder luid gejoel van Club MMvG, kon hij weer plaatsnemen in de raadszetel.
Restte nog een half uurtje handenschudden, het ontvangen van een mooi portret van de Benelli Sei750 (dank Bert!) en een gebakje in de foyer van het gemeentehuis. Prima geregeld allemaal!

 

Rob, van harte gefeliciteerd!

 

Alle routes van de Toer Toggt edities vind je hier

 
                                          smvg
 
                                                                                                       Reis naar het 'onverwachte'
 
Wat kun je verwachten van de jaarlijkse toertocht, georganiseerd door Maarten en zijn 3 J's?????
Gegarandeerd veel plezier , mooie routes, prima hotels en geweldige mensen . Alles tot in de puntjes verzorgd en onder controle. 
Behalve ....... het WEER.  Nauwkeurig werd dan ook de weersvoorspelling in de gaten gehouden voor de tocht der tochten.
Dit jaar zal ons nog lang heugen. Nog nooit was er van tevoren zoveel over gepraat.
Niet over de route maar over de weersverwachtingen. Dit jaar was de tocht iets later in mei dan gebruikelijk, normaal gesproken verwacht je dan ook goede weersomstandigheden. smvg
Toch dacht de natuur er deze keer iets anders over, zeer ver onder normale waarden qua temperatuur werd dan ook voorspeld voor het weekeinde.  Zelfs SNEEUW behoorde tot de mogelijkheden. Mede hierdoor kwamen de meesten met iets meer bepakking dan normaal. Vooral warme kleding en regenkleding was ruim voorhanden. Sommige kleding misstond niet voor een pool expeditie. (misschien een tip voor volgend jaar ?) Iedereen was goed voorbereid op de barre weersvoorspellingen. Het dragen van zoveel kledingstukken  kan echter ook tot de nodige problemen leiden, want: hoe kom je op de motor als michelin mannetje en hoe pleeg je een sanitatre stop ? Sommigen hadden daarvoor een creatieve oplossing bedacht. 
Met een beetje angst werd dan ook koers gezet richting Maastricht voor de start van de tocht. De vrijdag scheen weliswaar zomaar de zon. En al bereikte de temperatuur geen dubbele waarden; het was en bleef droog.
Dag 1 begon dus gelukkig al beter dan was voorspeld en dit was voor velen een aangename verrassing. smvg
De veelvuldige aangetrokken regenkleding was bijna niet nodig voor deze eerste dag. Via Belgie werd koers gezet naar ons verblijf in Leiwen aan de Mosel. Na 239 geweldige, droge kilometers arriveerden we in ons hotel. Niet de eerste keuze van het team maar door overwachte omstandigheden moest ons verblijf worden omgeboekt. En zeker niet ten nadele van ons. Culinaire hoogstandjes was o.a. 1 van de plezierige verrassingen. Onder het genot van een drankje werd de dag nog eens doorgenomen en werd er volop gelachen om de voorspelde weersverwachting. 
Vol spannig werd er de volgende dag uit het raam gekeken voor het weer van dag 2. Desmvg voorspellingen waren ook voor deze dag niet in het voordeel van ons ( sneeuw was zelfs voorspeld ). Toch verscheen de zon aan de hemel. Met een mooie route ( 298 km ) in het vooruitzicht kon de dag beginnen . Iets van de voorspellingen van het weer werden toch bewaarheid. Onder weg werd er zelfs op enkele plekken SNEEUW waargenomen, niet voldoende om te skiën maar wel SNEEUW. Op een enkele spat regen na was ook deze dag weer VEEL beter dan voorspeld. Bijkomend voordeel was
dat er weinig andere motorrijders de wegen bevolkten. Het leek soms wel of we de enigen waren die de (barre) weersomstandigheden trotseerden. Tijdens de stops konden we zelfs plaats nemen op het terras. 
Op een klein onschuldig valpartijtje op de parkeerplaats na is de tocht zonder problemen verlopen. Door dit voorvalletje kon onze Rob zijn vakkennis en creativiteit nog eens tonen aan de groep. Bijna op culinaire wijze werd de hendel vakkundig in zijn oorspronkelijk vorm gesmeed op een gasfornuis ( met dank aan het hotel ).
 
smvg
 
Gelukkig bracht de laatste dag eindelijk de nodige regen. De veel vuldige meegebrachte regenkleding kon eindelijk worden getest. Gelukkig viel de hoeveelheid regen uiteindelijk best nog mee. De route bracht ons richting Kautenbach (Luxemburg) met mooie vergezichten. Hier was het einde van de de TOER TOGGT ( voorheen MMvG tocht) Vanaf hier vertrok een ieder weer richting huis 
 
ZEER 'onverwacht' was het een zeer geslaagd weekeinde onder onverwacht goede weersomstandigheden. De weer mannen/vrouwen hadden het deze keer GOED mis.
Voor editie 17 heb je dus geen enkel excuus om niet mee te gaan, zie jullie allemaal volgend jaar.  
 
 
 

MMvG toerweekeinde 15th Edition     

                                                                                          MMvG


Alweer het 3e lustrum van de tocht der tochten stond boven op de St. Pietersberg op het punt van beginnen. Na het gebruikelijke kopje koffie met vlaai begonnen de motorrijders aan een heerlijk weekeinde.MMvG
De weergoden waren op de eerste dag MMvG tocht niet erg goed gestemd. Vrijdag was er regen, regen en nog eens regen. Een enkeling had de nodige opstart problemen maar dit mocht te pret niet drukken. Menigeen kon uitgebreid zijn rijervaring testen in de regen, maar het zijn niet bepaald omstandigheden waar een ieder bij mee is. Ook deze editie werden beide nachten weer in  1 hotel doorgebracht en hoefde de bagage niet mee de volgende dag. Zaterdag was het weer stukken beter, de zon was regelmatig te zien en dit beloofde dus een mooie dag te worden om de rijkwaliteiten met name in de bochten eens goed op de proef te stellen. Daarnaast viel er volop te genieten van de omgeving en de schitterende vergezichten. Vooral in deze tijd van het jaar ziet het landschap er op zijn mooist uit. Ook de geur van de vele koolzaadvelden was heerlijk om te ruiken.MMvG
Onderweg werd regelmatig gestopt om de inwendige mens ook te voorzien van een natje en een droogje. Zelfs het terras was goed te doen, weliswaar met de jas nog aan. ‘s  Avonds  werden zoals gewoonlijk de nodige sterke verhalen verteld en werd het plan gesmeed om de jubilaris (Rob Janssen die de respectabele leeftijd van 65 bereikte ) met een sms bombardement te gaan feliciteren. Om stipt 24.00 verstuurde iedereen een sms aan Rob om hem te feliciteren met dit heugelijke feit. Gedurende de nacht bedankte Rob iedereen vriendelijk terug met een sms, hierdoor werd de nachtrust redelijk verstoord.
Zondagmorgen stond alweer de laatste rit op de planning, onder redelijke frisse omstandigheden genoten we nog van het mooie landschap van de Eifel .
Aangekomen op de laatste stopplaats werd nog even van een versnapering genoten in een heerlijk zonnetje. Onder zeer grote belangstelling vervolgde een ieder zijn of haar weg richting huis. Gelukkig hebben we de foto’s nog om nog eens terug te kijken op alweer de 15th edition van de MMvG toertocht. Mede dankzij Maarten en zijn team weer een geslaagd weekeinde en op naar de volgende editie. 

 

 

 

MMvG weekeinde 2011

14th Edition MMvG toerweekeinde

MMvG

Niet alleen leggen “alle vogels in Mei een ei ”, ook is het voor veel MMvG motorrijders weer tijd voor hun jaarlijkse toerweekeinde. Ook dit jaar weer voorzien van de mooiste routes ( we zijn inmiddels niets anders gewend ) door Maarten en zijn team . Dit jaar viel de uitnodiging wel erg vroeg in de digitale brievenbus. Zodoende kon je al in het begin van het jaar vanachter de Pc via Google Earth de routes verkennen.

MMvG

Helaas kon niet iedereen aanwezig zijn door andere verplichtingen, maar dit mocht de pret niet drukken. Voor mij zelf was het nog erg spannend of ik mee kon aangezien ik nog maar kort voor de rit was geopereerd. Gelukkig was ik op tijd hersteld en kon ik toch op Bevrijdingsdag naar Limburg toeren. Elk jaar is het maar weer afwachten of de weergoden ons goed gestemd zijn of niet. Dit jaar hebben ze wel hun uiterste best gedaan om ons het zo aangenaam mogelijk te maken. Onder omstandigheden waar je alleen maar van kunt dromen werd dit jaar de tocht verreden. Zon, zon en alleen maar zon maakte van deze editie wel een hele mooi tocht. In combinatie met de ‘Kurvenreiche-Strecken’ werd het een weekeinde om niet snel te vergeten.MMvG

 

De Eifel en de Moezel waren dit jaar op hun best te bewonderen, ook dit jaar waren beide overnachtingen in 1 hotel ,deze keer in het wel bekende Hotel Hüllen in Barweiler waar de service uitstekend is. Alle dagen waren de routes perfect voorbereid ( omleidingen uitgezonderd ) Bij de nodige stops werd de inwendige mens niet vergeten, waarna de route weer werd vervolgd.MMvG

 

Zondag morgen (vroeg ) stond voor enkelen een speciale rit op het programma.De Nürburgring (Nordschleife ) werd bezocht. 20,8 Km pure adrenaline! Een rit die je niet snel zult vergeten , wat gaan de 20,8 Km dan snel.Kijk hier voor de video 

Bedankt voor een GEWELDIG weekeinde en iedereen tot volgend jaar bij de 15th edition

Maarten en de 3 J’s ( en de weergoden )

 

 

MMvGMMvGMMvG

 

MMvG weekeinde 2010

Droom Weekeind

Elk jaar omstreeks februari /maart valt de uitnodiging in de digitale brievenbus voor een nieuwe editie van het jaarlijkse MMvG toerweekeind ( het mooiste motorweekeinde van het jaar voor velen en begin van een nieuw en hopelijk fraai motorjaar ) Ik ben er dan ook meestal als een van de eersten bij om me aan te melden want vol is volMMvG

Omstreeks begin mei begint het heftig te kriebelen: de rit staat bijna op het punt van beginnen dus even snel de route bekijken op Google Earth, motor poetsen en spullen inpakken en de rit kan beginnen: op naar Limburg Dit jaar is het de 13ekeer dat de rit zoals gewoonlijk weer fantastisch is voorbereid door Maarten en zijn team. Onder zeer wisselende omstandigheden en temperatuurschommelingen heeft de rit plaats gevonden in een schitterende omgeving Uiteraard was ook de mooie motor van Leendert en Ria van de partij: een uitgelezen moment om hun motor eens goed te testen tijdens de tocht. Startpunt is altijd het fraaie Limburgse land vanuit daar wordt de rit vervolgd richting België door schitterende bossen en prachtige weggetjes om daarna in Duitsland te belanden. De ochtend was jammer genoeg nog zeer koud en nat, maar na de middag werd het droog en konden we extra genieten van de omgeving en het vele bochtenwerk.

‘s Avonds kregen alle deelnemers een t-shirt ter herinnering aan deze rit aangeboden. Het shirt is een dank aan alle mensen van het MMvG team die het mogelijk maken dat wij ( alle leden ) weer heerlijk kunnen toeren op de motor ondanks een beperking.Dit jaar verbleven we het gehele weekeinde in hetzelfde hotel waar we gastvrij werden ontvangenMMvG.

Op zaterdag werden we verwend met erg goed weer, de juiste temperatuur met veel zon en droge wegen. Deze dag brachten we voor het eerst een bezoek aan Luxemburg. Hier was het echt goed vertoeven voor de motorrijder: goede wegen en het nodige bochtenwerk in een mooie omgeving. De route was (zoals altijd) weer erg fraai gepland.

Dit weekeinde werd opgeluisterd door een camerateam dat de tocht op passende wijze in beeld heeft gebracht zodat een ieder nog eens op de tv heerlijk van kan nagenieten. Waarschijnlijk komen we in aanmerking voor een Oscar

De Zondag begon erg nat maar naarmate de dag vorderde werd het toch weer droog. Na een korte route vertrok iedereen ( jammer genoeg ) weer richting huis. Ondanks dat het de 13th Edition was is het weekeinde vlekkeloos verlopen ( hoe zo 13 ongeluks- getal )

Wat rest is de herinnering aan een perfect weekeind.

 

MMvG weekeinde 2009

Het twaalfde MMvG Toerweekend, is wederom een geslaagd motorfeestje geworden.

37 MMvG'ers en voorrijders reden een prachtige rit door België en Duitsland. Toermeester Maarten Ogg en zijn team hadden ook dit jaar weer een bijzonder prettig 'circuit' uitgedokterd over strakke wegen door de mooiste landschappen.
"Ik heb er een jaar lang naar uit gekeken, maar nu is het eindelijk weer zo ver: editie 12 staat op het punt van beginnen. Voor mij is het een van de mooiste weekenden van het jaar.

Deze keer kon ik al een klein beetje de voorpret beleven op de site van de MMvG. De route was via Google Earth alvast te bekijken. Het was bij voorbaat genieten van de prachtige route die Maarten en zijn team hadden uitgezet. Schitterende ‘Kurvenreiche Strecken” , mooie omgeving en goede weersomstandigheden maakten dat er in dit weekend veel te genieten viel. Ook nu was het weer plezierig om met een groep fijne mensen te rijden en vooral het gezellig samen zijn tot in de late uurtjes ,onder het genot van een natje en een droogje, maken deze dagen tot een feestje.MMvG

Ik ben elke ochtend weer met veel plezier op de motor gestapt voor een fantastische dag toeren in een perfecte omgeving Het hele weekeinde is gelukkig weer zonder noemenswaardige incidenten verlopen. Zelfs het feit dat iemand toch de bodem aan een nader onderzoek moest onderwerpen ( of de viooltjes van onderen moest bekijken) mocht de pret niet drukken, wel hebben we er hartelijk om gelachen. (namen zijn om privacy gevoelige redenen verwijderd).

Jammer genoeg is een van de mooiste weekeinden van het jaar al weer voorbij. Dat wordt dus aftellen voor de 13e editie “Back to Heaven “

 

MMvG weekeinde 2008

MOTORHEMEL

 

Vrijdag 16 Mei 2008 was het dan eindelijk weer zover; de 11 jaarlijkse rit van de MMVG stond weer op het programma.Voor iedereen een rit waar een jaar naar wordt uitgekeken. Een uitstekend en zorgvuldig weekend was weer samen gesteld door Maarten en zijn team. Op vrijdag morgen werd er verzameld bij chalet Bergrust ( op de St. Pietersberg ) in Maastricht.  

Na een lekker kopje koffie met Limburgse vlaai werd er koers gezet richting de Ardennen. We werden meteen verwend met heerlijk bochtenwerk en redelijk asfalt. Ook het fraaie weer werkte mee. Na een stop in Coo werd de weg vervolgd naar Eifel. Hier was het asfalt beduidend beter zodat er nog meer genoten kon worden van het echte bochtenwerk. De dag werd beëindigd in Barweiler bij Hotel Hüllen waar we zeer gastvrij werden ontvangen.MMvG Tevens hebben een paar mensen gebruik gemaakt van de mogelijkheid om de Nürbergring te bezoeken en een paar rondjes op het circuit te rijden ( dit was een geweldige ervaring) Na een heerlijke maaltijd met de bijbehorende versnaperingen en het delen van de nodige ervaringen werd de dag beëindigd. Zaterdag 17 Mei werd de dag gestart met een lekker stevig ontbijt ( dit scheen nodig te zijn want er werd een dag voorspeld met de nodig haarspeld bochten ) Ook deze dag liet het weer zich van zijn beste kant zien. Niet te warm niet  te koud en droog , kortom; perfect motorweer. Geen woord teveel was er gezegd over de route, dit was een perfecte dag met uitstekende weggetjes en schitterende vergezichten. De route ging via de Eifel naar de  Moezel. We overrnachten in hotel Osterman. Hier was het ontvangst ook weer bijzonder hartelijk en gastvrij. Aan het eind van een dag hard werken en de vele HEERLIJKE haarspelt bochtjes was het tijd om de inwendige mens te verzorgen.

Zondag 18 Mei jammer genoeg al weer de laatste dag.MMvG Het weer was redelijk niet zo mooi als de voor gaande 2 dagen, maar dat mocht de pret niet drukken. Weer was de route afwiselend. Na aankomt bij biker-treff Ahrwind werd er zeer uitgebreid afscheid van elkaar genomen en ging een ieder zijn weg vervolgens richting huis. We kunnen alweer uitkijken naar volgend jaar. Ook dan komen Maarten en zijn team vast en zeker weer met een prefect draaiboek voor de volgende editie. ( alvast veel plezier met de voorbereiding er van) Het hele weekeinde is zeer goed verlopen op 1 klein incidentje na (  wegens privacy gevoelige redenen noem ik geen naam) Kortom een weekeind om NOOIT te vergeten. Heb kennis gemaakt met een groep mensen die zeer uniek is en waar ik graag volgend jaar weer deel van uit wil maken. Kortom, ik wil iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt en aanwezig was HEEL hartelijk danken.

 Mocht er een MOTORHEMEL bestaan laat die er dan alsjeblieft uitzien als de afgelopen 3 dagen.

 

 

 

 

                                                                                                                                                                                                                                     

 

MMvG